Bocuse d’Or on kokkien maailmanmestaruuskilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1987 lähtien. Suomi osallistui kilpailuun ensimmäisen kerran vuonna 1991. Pekka Terävä on ollut Bocusen tarinassa mukana vuodesta 2008 lähtien, kun suomen tiimiä tukeva ELO-säätio perustettiin. Terävä aloitti valmentamalla Filip Langhoffia, jonka jälkeen hän toimi myös Matti Jämsénin ja Mika Palosen valmentajana. Vuonna 2013 hänestä tuli Suomen joukkueen presidentti.

Tammikuussa 2017, Eero Vottonen kilpaili Bocuse d’Or -kilpailussa Ranskan Lyonissa assistenttinsa Miikka Mannisen kanssa. Joukkue tuli finaalissa kuudenneksi. Suomen joukkue on vuosien varrella ollut kunnianhimoinen ja sijoittuminen on vakiintunut lähelle kärkeä. Antoisan tuomarointityön kokenut Terävä on nyt päättänyt jättää presidentin tehtävät. Hänen seuraajanaan jatkaa Matti Jämsén.

“Olen erittäin kiitollinen, että olen saanut olla osa Bocuse d’Or -perhettä. Minulla on kilpailusta hienoja muistoja ja olen tutustunut loistaviin tuomareihin ja kilpailijoihin, joita kunnioitan suuresti”, Terävä sanoo.

Terävä muistelee hyvillä mielin Suomen kokemaa matkaa kilpailussa. Hän näkee Jämsénin olevan luonteva seuraaja Suomen Bocuse d’Or -tiimin presidenttinä ja suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhujana.

“Tulen jatkossa keskittymään kasvavaan yritykseemme, Olo Groupiin. Aion myös pyhittää vapaa-aikani ja viettää enemmän aikaa perheeni kanssa ”, Terävä jatkaa.

Terävä toivoo Suomen joukkueelle sekä Bocuse d’Orin järjestäjille ja tuomareille kaikkea hyvää. Mukana oleminen on ollut Terävälle suuri kunnia ja hän seuraa kilpailun kehittymistä mielenkiinnolla ja positiivisin mielin. Kehityskohteena Terävä mainitsee kilpailun arviointiprosessin: ”Olisi hienoa nähdä kaikkien tuomareiden pisteytys julkisesti. Tämä toisi kilpailulle sen ansaitsemaa läpinäkyvyyttä ja arvokkuutta”.