Olo täyttää 15 vuotta – juhlaviikon menu on täynnä sadonkorjuukauden luksusta

Syntymäpäiviemme kunniaksi olemme rakentaneet sinulle 12 ruokalajin juhlamenun, jossa kohtaavat sadonkorjuusesongin parhaat raaka-aineet ja olomainen tunnelma. Juhlamenu on tarjolla 7.11.9.2021.

Kun Pekka Terävä ja Petri Lukkarinen perustivat Olon vuonna 2006, oli suomalainen ravintolamaailma kovin erilainen kuin tänä päivänä. Olo oli tuolloin Suomen ensimmäinen pohjoismaisiin makuihin menunsa perustava ravintola, eikä kovin moni uskonut pohjoismaisen trendin kantavan.

”Olimme jo aiemmin suunnitelleet pohjoismaista konseptia ja meitä neuvottiin, että tehkää ranskalais-pohjoismaista. Maineen ja kunnian myötä ihmiset alkoivat ottaa Olon omakseen ja samalla alkoi puhe lähiruoasta, ekologisuudesta, ilmastosta. Nythän nämä asiat ovat jatkuvasti esillä julkisuudessa”, kertoo keittiömestari ja Olo Groupin ravintoloitsija Pekka Terävä.

Tärkeimpiä virstanpylväitä ovat olleet Suomen gastronomisen seuran Vuoden ravintola -tunnustus vuonna 2009 ja Michelin-tähti vuonna 2011.

”Tähden saaminen oli ja on edelleen todella merkittävä, iso kansainvälinen juttu. Muistan vieläkin sen tunteen, kun saimme Micheliniltä puhelun, että Ololle on myönnetty tähti!”, muistelee Henttunen.

Mutta Michelin-tähtiä tärkeämpiä olette te, arvoisat vieraamme. Olemme iloisia ja ylpeitä, että olemme saaneet olla osa arkeanne ja juhlahetkiänne jo 15 vuotta.

”Olemme olemassa vieraitamme varten, eikä listauksilla ei ole mitään merkitystä, jos meillä ei olisi asiakkaita. 15-vuotiseen historiaan mahtuu paljon kohtaamisia ja tarinoita, kuten vaikkapa se pariskunta, joka oli ollut meillä seitsemän vuotta sitten ensitreffeillä ja palasi äskettäin juhlistamaan vuosipäiväänsä”, kertoo Katja Henttunen.

olo-ravintola-15-vuotta-menu

Menu syntyy sadonkorjuun luksuksesta

Juhlavuoden kunniaksi olemme luoneet 12 ruokalajin juhlamenun, joka on täynnä sadonkorjuukauden luksusta. Menu on tarjolla 7. –11.9.2021.

”Meriveden viilentyessä saamme antimiksi kuningasrapuja ja merikrottia, ja menussa on myös kotimaista karitsaa ja vastuullisesti tuotettua hanhea. Mukana on luonnollisesti myös sieniä. Minulle juuri syksy on herkullisinta aikaa tehdä ruokaa, sillä kaikki suosikkiraaka-aineeni ovat silloin parhaimmillaan”, kertoo menun luonut keittiöpäällikkömme Tuomas Vierelä.

”Tule nauttimaan kanssamme yhteisistä hetkistä ja elämyksistä 15-vuotisen taipaleen kunniaksi!”