Ravintola Olon keittiömestari, Kokkien Kokki 2016 Jari Vesivalo sekä Silja Linen ravintolatoimenjohtaja, Kokkien Kokki 2015 Matti Jämsén suunnittelevat ainutlaatuisen yllätysmenun Silja Serenaden Bon Vivant -ravintolaan kahdeksi päiväksi huhtikuun lopussa. Pop up -menu on tarjolla vain 27.–28.4. ja Kokkien Kokit ovat itse paikan päällä laivassa toteuttamassa illat.

– Siljan laivoilla ei ole koskaan aikaisemmin toteutettu vastaavaa. Näinä päivinä Bon Vivant -ravintolassa on tarjolla vain tämä erikoismenu. Kyseessä on yllätysmenu, mutta listalta voi etukäteen katsella mitä raaka-aineita annoksissa käytetään. Uskon että pop up menu tuo ruokaa rakastaville matkustajille aivan uudenlaisen ja ainutlaatuisen kokemuksen, Tallink Siljan ravintolatoimenjohtaja Matti jämsén iloitsee.

Menuvaihtoehtoja on Olosta tuttuun tapaan kaksi; lyhyempi ja pidempi. Lyhyempi menu koostuu viidesta ruokalajista ja pidempi kattaa koko listan. Lyhyempi maksaa 64 euroa (viineineen 125 euroa) ja pidempi 85 euroa (viineineen 150 euroa). Menun annoksista osa on Olon klassikkoannoksia ja osa nimenomaan vierailua varten suunniteltuja annoksia.
Jarin ja Matin ruokafilosofia on hyvin samankaltainen – raaka-aineista ei tingitä ja niiden pitää tulla mahdollisimman läheltä. Tällä kertaa kokonaisuuteen valikoitui muun muassa seuraavia ”tähtiä”: tuoretta vasikkaa Östergötlandista, varhaisen sadon parsaa ja raparperia Gotlannista, punakaalia Kotipellon puutarhasta, emmer-mannaa Malmgårdin tilalta, merikuhaa Inkoosta ja härkäpapua Gobbas Gårdin tilalta.

– Raaka-aineissa olemme keskittyneet parhaisiin pohjoismaisiin raaka-aineisiin. Matin avulla voimme hyödyntää helposti myös Ruotsin tarjontaa, koska siellä kevät on jo aluillaan, Ravintola Olon luova johtaja Jari Vesivalo kertoo.

Vesivalolla ja Jämsénillä on pitkä yhteinen historia ja molemmat odottavat yhteistyötä innolla.

– Olen aikaisemmin ollut Matin kanssa töissä kahdessa eri ravintolassa, ja olen myös saanut seurata hänen valmistautumistaan Bocuse d’Or -kilpailuun kaksi kertaa. Olemme jo kauan miettineet, miten voisimme yhdistää yhteistä historiaamme kokkailujen merkeissä ja Olon vierailu Siljalla on luonnollinen keino. Odotan yhteistyöltä riemukasta tekemisen meininkiä arvostamastani kokin kanssa.
Mukaan Siljalle tulee myös Olon keittiömestari Oula Kustaa Keijälä. Keijälä ja Jämsén ovat myös vanhoja tuttuja yhteisiltä GW. Sundmansin ajoilta.

Lisätietoja antavat:

Tallink Siljan ravintolatoimenjohtaja, Matti Jämsén, 0400 729 099, matti.jamsen@tallinksilja.com

Ravintola Olo, Restaurateur & Creative Leader Jari Vesivalo, 040 837 6382, jari.vesivalo@olo-ravintola.fi