Olo on jälleen ainoa suomalaisravintola arvostetussa OAD-listauksessa

Ravintola Olo on jälleen ainoana suomalaisravintolana mukana vuoden 2020 Opinionated About Dining -listauksessa. OAD on Michelin-oppaan ja World’s 50 Best Restaurants -äänestyksen rinnalla maailman arvostetuimpia ravintolalistauksia.

Olo on tänä vuonna sijalla 138 OAD:n Euroopan 200 parasta ravintolaa -listalla. Viime vuonna Olon sijoitus oli 195. Listan ykköseksi nousi tukholmalainen Restaurant Frantzén, ja muutenkin pohjoismaiset ravintolat ovat laajasti edustettuina. Suomesta pistesijoille ei Olon lisäksi tänäkään vuonna yltänyt muita ravintoloita, mutta suosituksen saavat Chapter, Inari ja Ora.

”Ruoka-annokset ovat jatkuvaa vuoropuhelua vieraidemme kanssa, joten tällaisen palautteen saaminen ja OAD:n listalla nouseminen palkitsevat ja motivoivat. Huikeat raaka-aineet ja käsityö muodostavat ravintolamme perusfilosofian. Keittiössämme työskentely on jatkuvaa matkaamista kohti uutta ja kiinnostavaa, ja nyt mukaan on tulossa yhä enemmän rustiikkisuutta ja uudenlaisia raaka-aineita”, keittiömestari Tuomas Vierelä sanoo.

OAD:n listaus perustuu intohimoiseen ravintolasuhteeseen

OAD:n vuoden 2020 ravintolalistaukset perustuvat yli 6 000 rekisteröityneen arvioijan tekemiin yli 200 000 ravintola-arvioon. Arvioijien joukossa on sekä ammattilaisia että harrastajia. He kaikki ovat ravintolapalveluiden suurkuluttajia, jotka nauttivat ravintoloissa 100–150 ateriaa vuodessa. Ainutlaatuiseksi OAD:n listauksen tekee se, että siinä huomioidaan arvioijien kokemus ja osaaminen – mitä enemmän he käyvät ravintoloissa, sitä suurempi painoarvo heidän arvioillaan on. Tällä pyritään mahdollisimman tarkkaan lopputulokseen.

”Entistä parempi sijoitus OAD:n listalla on jälleen yksi hieno tunnustus Olon tiimin pitkäjänteisestä ja huippulaadukkaasta työstä. Olemme erityisen onnellisia siitä, että voimme pitää Suomen lippua korkealla kulinarismin maailmankartalla”, Olo Groupin ravintoloitsija Pekka Terävä sanoo.

OAD on julkistanut Top 100+ -listat myös muun muassa Aasian ja Japanin huippuravintoloista sekä Euroopan parhaista edullisista ruokapaikoista. Listauksen perusti vuonna newyorkilainen ruokabloggari Steve Plotnick, ja se on noussut arvostuksessa Michelin-oppaan ja World’s 50 Best Restaurants -äänestysten rinnalle.

Michelin-tähti Ololla on ollut vuodesta 2011 lähtien.