Olon tarina

Elo, Olo vai Kasarmikatu 44?

”Oli vuosi 2006. Muistan ajatelleeni, että nyt aika on kypsä perustaa Suomeen puhtaasti pohjoismaalainen ravintola. Olin vastannut Silja Linella koko ravintolamaailmasta, ja siellä kaikkien ravintoloiden työnimenä oli Olo – se kun taipui kaikkien suihin äidinkieleen katsomatta. Kun aloimme suunnitella Petri Lukkarisen, Heikki Tavelan ja Timo Sailanmaan kanssa pohjoismaalaista ravintolaa Kasarmikadulle, nimivaihtoehtoja vilisi. Oli Kasarmikatu 44 ja Elo, mutta Olo nousi briljanteimmaksi. Se symboloi olohuonetta eli vapaata ja hyvää oloa. Jokainen meistä löytää siitä oman merkityksensä.
Tärkeintä ravintolassa on loistavan keittiön ja palvelun lisäksi tunne. Haluamme, että Olossa ihmiset kokevat olevansa kuin kotonaan hyvien ystäviensä kanssa rennossa hengessä.”
Ravintoloitsija Pekka Terävä

Viinien valtakunta

”Meiltä Olossa on huikean valikoima juomia ympäri maailmaa sekä viinejä, joita saa Suomessa ainoastaan meillä Olossa. Kellarimme keskittyy erityisesti pieniin tuottajiin, käsityöhön sekä tarinoihin ja tekijöihin juomien taustalla. Viinilistamme elää jatkuvasti ja tarjoaa maisteltavaa niin aloittelijoille kuin todellisille harrastajillekin.”
Sommelier Teemu Huuhtanen

Palkittu jo vuodesta 2009

2006 Olon syntymävuosi
Pekka Terävä ja Petri Lukkarinen perustivat ravintola Olon Kasarmikatu 44:ään.

2009 Vuoden ravintola
Suomen Gastronominen Seura palkitsi meidät Vuoden ravintolana vuonna 2009.

2011 Michelin-tähti syttyi 
Michelin-tähti meillä on ollut vuodesta 2011.

2012 Paras ravintola
Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalla meidät äänestettiin ykkössijalle.

2015 Ainoa suomalainen top 30:ssa
Olo valittiin ainoana suomalaisena ravintolana Pohjoismaiden 30 parhaan ravintolan joukkoon arvostetun White Guide -ravintolaoppaan listauksessa.

2015 Ykkösravintola 
Evento Awards 2015 -gaalassa Olo palkittiin Suomen parhaana ravintolana.

2015 Kauppalehti Optio ammattilaisraateineen valitsi meidät Vuoden ravintolaksi.

2015 White Guide 2016 -ravintolaopas listasi Olon Vuoden parhaaksi suomalaiseksi ravintolaksi. Olemme myös ainoa suomalainen International Masterclass -tasolla.

Pöydänvaraus sujuu kätevästi myyntipalvelustamme p. 010 50 50 901. Tervetuloa!

Ravintola Olo Kokki ja Sommelier