[av_image src=’http://olo-ravintola.fi/wordpress/wp-content/uploads/2015/06/olo_pekka_jari_katja_pepe-700×467.jpg’ attachment=’7340′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ custom_class=”][/av_image]

[av_heading heading=’Olo täytti 10 vuotta’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
”Oli vuosi 2006. Muistan ajatelleeni, että nyt aika on kypsä perustaa Suomeen puhtaasti pohjoismaalainen ravintola”, muistelee Pekka Terävä.

Kun hän Petri Lukkarisen, Heikki Tavelan ja Timo Sailanmaan kanssa alkoi suunnitella pohjoismaalaista ravintolaa Kasarmikadulle, nimivaihtoehtoja vilisi. Oli Kasarmikatu 44 ja Elo, mutta Olo nousi suosikiksi. Se symboloi olohuonetta eli vapaata ja hyvää oloa. Se kun taipui kaikkien suihin äidinkieleen katsomatta. ja jokainen löysi siitä oman merkityksensä.

Ravintola perustettiin aikanaan Kasarmikadulle, josta se muutti Kauppatorin edustalle Lampan taloon vuonna 2013. Tämä pitkän ja värikkään historian elänyt rakennus toimii Olon kotina tänäkin päivänä.

Olo täyttää perjantaina 9.9.2016 pyöreät 10 vuotta. Ravintola on 10 vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia ja saanut monta merkittävää kunnianosoitusta: ravintolalle myönnettiin ensimmäisen kerran Michelin-tähti vuonna 2011. Sittemmin ravintola on valittu Suomen parhaaksi ravintolaksi moneen otteeseen – White Guide -ravintolaopas listasi Olon Suomen parhaaksi ravintolaksi vuonna 2016 ja Kauppalehti Optio ammattilaisraateineen on valinnut Olon vuoden ravintolaksi tänä vuonna jo toista vuotta peräkkäin. Myös Olon henkilökunta on palkittu monissa eri äänestyksissä ja kilpailuissa. Ravintoloitsija ja luova johtaja, Jari Vesivalo valittiin Kokkien Kokiksi vuonna 2016. ”Tämä on hienoin tunnustus, jonka kokki voi saada”: Jari sanoo.

Ravintoloitsijat Katja Henttunen, Jari Vesivalo, Petri Lukkarinen ja Pekka Terävä muistelevat viimeistä kymmentä vuotta lämmöllä ja odottavat mielenkiinnolla, mitä seuraavat kymmenen vuotta tuovat tullessaan.
[/av_textblock]