Olo Gardenin ruokalistalta löytyy annos, jossa komeilee ihanan makea mallasleipä. Olo Gardenin vastaavan keittiömestarin, Kim Mustosen, resepti ei petä.

Leivo mallasleipä pääsiäiseksi tai muuten vaan. Vietätkö pääsiäisen kylässä? Leipä on myös oiva tuliainen.

Mallasleipä

0,6 l piimää
50 g tuorehiivaa
280 g tummaa siirappia
26 g suolaa
0,6 l vehnäjauhoja
2 dl ruisjauho
2 dl mallasrouhetta (olut-mallas)
1,6 dl vehnäleseitä

voita & vehnäjauhoa vuoan voiteluun

Sekoita piimä, siirappi ja tuore hiiva keskenään.

Lisää kuivat aineet joukkoon.

Vaivaa taikinaa yleiskoneella 10 minuuttia keskinopeudella. Voitele sulalla voilla ja lisää vehnäjauhoja vuokaan.

Lisää vuokaan leipämassa ja anna kohota liinan alla noin 6 tuntia.

Paista 30 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Laske lämpöä 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia.

Olon versiossa leivän kanssa nautitaan Västerbotten juustoa, sieniä sekä varsiselleriä.